Wat zijn de Winter Games?

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gespannen te voelen.

Voor wie?
De organisatie van de Winter Games ondersteunt lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om in de wijk extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. We richten ons hierbij met name op lokale activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.

De Winter Games starten tijdens de kerstvakantie en lopen door tot eind februari 2021. Buurt(sport)- en jongerenwerkorganisatie kunnen vanaf nu hun initiatieven indienen via deze website. Naast financiële ondersteuning kan er ook gebruik worden gemaakt van de kennis en het netwerk van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland.

Het weer was vreselijk.. Maar de sfeer was er niet minder om. Uiteindelijk hebben 24 deelnemers meegedaan met ons toernooi. Alleen maar positieve reacties en sportief gedrag.

(Andres Kiekens - Voetbaltoernooi Ijmuiden 23 december 2020)

De organisatie van de Winter Games ondersteunt lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om in de wijk extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. Hierdoor kunnen de buurtsportwerkers extra activiteiten organiseren in hun wijk of iets extra leuks neerzetten dat ze normaal gesproken niet zo snel zouden kunnen doen waardoor jongeren niet alleen vaker in beweging komen dan nu het geval is, maar er ook meer jongeren kunnen gaan bewegen.

 • Doe hier je aanvraag
 • Bekijk hier de criteria om in aanmerking te komen voor een financiele bijdrage

Facts

 • 80%
  Door de coronapandemie zijn jongeren nog minder gaan bewegen: 4 op de 5 jongeren beweegt te weinig.
 • 97%
  In de aandachtswijken beweegt 97% van de jongeren onvoldoende
 • 50%
  De helft van de jongeren voelt zich gespannen of zelfs gestresst